Успокояване на кожата

Успокояване на кожата – етапите за грижа по кожата

Ако искате лицето ви винаги да изглежда младо и красиво, трябва всеки ден да намирате време за това. Овлажняване, почистване, тонизиране, защита и хранене – това е нещо, без което кожата ни не би имала здрав вид.

Но това, което козметиката ще се проведе за дневната грижа за кожата на лицето е трудно да се определи. В края на краищата, правилния избор на тези средства ще зависи от помощта или вредата, причинени на нея. Успешните резултати зависят от: грижата за редовност; правилния избор на козметика. Такава трябва да е щадяща и нежна, успокояването на кожата следва да се прави в няколко етапа:

Етапи за грижа на лицето

№1. Почистване – това е първият етап от грижи, от правилната и редовна грижа зависи красотата и свежестта на кожата. Използвайте продукти за лична хигиена, като например водни, лосиони, тонери, ексфолианти, пилинг. Водата, от своя страна, премахва мръсотията от повърхността. Получава се най-добрият резултат, когато лицето се измива с мека вода.

Лосиони и тоници в почистват, омекотяват, успокояват, тонизират и дезинфекцират епидермиса.

Скраб или пилинг почиства кожата в слоеве на по-дълбоко ниво, отстранява старите клетки.

№2. Тонизиране – след почистване, кожата ни става малко стресирана и раздразнена. Тогава трябва да се успокояват, подхранва и хидратира. Това допринася и за справяне със сухотата омекотява, държи влагата, мазните и тесни пори са намалени значително.

№3. Овлажняване – можем да изплакнем лицето с вода, но няма да бъде достатъчно? Дермата поеме част от тази вода, но основната част е във вътрешни резерви. Овлажняващи маски, тоници, кремове са предназначени да възстановяват.

№4. Храна – както тялото, така и кожата се нуждаят от храна. След почистване, овлажняване идва ред на най-важните елементи – подхранващи кремове. За това трябва да ползваме нощни кремове или хидратираща маска.

№5. Защита – и, разбира се, не трябва да забравяме за защитата, защото „бандити“ като слънце, студ и вятър, винаги са нащрек. И по-малко забележимите крадци – отопление и замърсена атмосфера, също не трябва да се забравят. В магазини и аптеки могат да се намерят много специални продукти, но най-добре е да се използва натурална козметика.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *